Het perfecte uitje

0
391
a

Belangrijk is het om je werknemers tevreden te houden. Door dan ook regelmatig leuke uitjes te organiseren voor het hele bedrijf/ het hele team/ of de hele afdeling weet je zeker dat de werknemers dit zullen waarderen. Wel is er een erg grote keus uit verschillende soorten uitjes en kan het lastig zijn om 1 specifiek uitje te kiezen. In dit stukje gaan we in op een wijnreis.

Een wijnreis als bedrijfsuitje

Wanneer je echt een uniek uitje wilt hebben is het maken van een reis altijd een goede optie. Je bent dan even lekker weg met het hele team in een ander land. Zo’n uitje kun je dan bijvoorbeeld inplannen in een vakantie. Als eerste wijn reis kun je ervoor kiezen om naar Bourgogne te gaan. Deze Franse wijnreis neemt je dan ook mee naar de beste wijnen ter wereld. Zo bezoek je tijdens deze wijn reis verschillende soorten wijn huizen waarbij je de beste en lekkerste soorten wijnen kunt proeven. Hierbij krijg je altijd een prive proeverij met jouw team en hoef je dus niet met anderen onbekenden deze proeverij te doen. Naast deze wijn proeverij ga je nog veel meer andere excursies doen. Zo krijg je bijvoorbeeld een workshop over hoe je bepaalde soorten wijnen beter kunt herkennen en ook word er tijdens deze workshop uitgelegd over de oorsprong van verschillende soorten wijnen. Verder ga je nog een bezoek brengen aan het beroemde Hospice De Beaune en natuurlijk mag een museum bezoek ook niet ontbreken tijdens deze reis. Een wijnreis kan ook een origineel uitje voor 2 personen zijn. Dus je hoeft niet persee met je collega’s op stap te gaan! Vaak is dit samen met een partner een super romantisch uitje!

 

 Meer informatie over deze wijn reis

Tijdens zo een wijn reis krijg je een docent aangewezen. Deze neemt je onder zijn hoede en kan over elke plek veel vertellen. Zo kan deze docent je vertellen over de achtergronden, de verschillende soorten wijnen en ook kan je het programma met hem bespreken. Tijdens een wijn reis heb je elke dag wel een leuk uitje wat op het programma staat. De rest van de dag heb je vrijheid om te doen wat je maar wilt. Zo kun je alsnog met je team in de avond uit gaan, en ook kun je verschillende activiteiten ondernemen. Tijdens elke wijn reis zijn er van te voren al een aantal evenementen ingepland in het programma. Wanneer jij een paar plekken ook nog erbij wilt hebben, of juist een paar plekken niet wilt bezoeken kun je dit natuurlijk aangeven. Het is dan ook mogelijk om een programma helemaal op maat te laten maken voor jouw team. Wanneer je het niet zo veel uit maakt, dan kun je het beste kiezen voor het uitgekozen programma. Zo is er elk dag een Franse lunch inbegrepen bij deze wijn reis en ook is er vaak een picknicklunch in de wijngaard gepland. In de avond kunnen jullie op het verblijf wat eten of ervoor kiezen om ergens uit eten te gaan. Doordat je in een prachtige streek in Frankrijk zit kun je hier veel mooie en goede restaurants te vinden. Tijdens een wijn reis word ook de basis van elke wijn uitgelegd. Zo leer je bijvoorbeeld hoe het er aan toe gaat in een wijn gaard. Denk maar met het bewerken van de grond, de oogst de ziektes en ook leer je wat de invloed van het klimaat is. Verder leer je ook over hoe je wijn moet maken en welke verschillende druiven rassen er zijn. Wanneer je na afloop van deze cursus dan weer naar Nederland gaat weet je veel meer over verschillende soorten wijnen. Je weet dan ook hoe deze zijn gemaakt en hoe deze wijn bessen worden geplukt. Ook word er tijdens de wijnspijs reis vaak een proeverij georganiseerd waarbij je de beste soorten wijnen kunt proberen. Na afloop van de week weet jij dan ook beter welke wijn nou jouw favoriet is, en ook weet je dan hoe deze is gemaakt. Leuk voor jezelf en leuk om aan anderen te vertellen.

DELEN
Vorig artikelReizen / Portugese tegeltjes
Volgend artikelDIY // TERRARIUM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here