Hoe lang kan ik witte wijn bewaren?

0
112

Witte wijn bewaren

Alles heeft een bepaalde houdbaarheid. In sommige gevallen kun je zelf ook iets doen om er voor te zorgen dat een product (zoals bijvoorbeeld koffie) langer goed blijft. Koffie kun je bijvoorbeeld heel goed invriezen de smaak en het aroma van de koffie blijven goed bewaard. Witte wijn kun je goed bewaren maar er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden en die de houdbaarheid van de witte wijn kunnen beïnvloeden.

Ga je een fles witte wijn kopen? Kijk dan naar eerst even naar de datum waarop de wijn gebotteld is

Over het algemeen genomen kun je een dichte fles witte wijn zo 1-2 jaar na het bottelen bewaren of drinken. Maar dit is wel afhankelijk van een paar belangrijke zaken die hier zekere invloed op kunnen hebben. De kwaliteit van de druiven bijvoorbeeld maar ook de plek war je de fles wijn neerzet of legt. Leg je de fles in een mooi wijnrek in woonkamer of bewaar je de fles in een koelere ruimte zoals de kelder.Dit zijn zaken die de houdbaarheid kunnen beïnvloeden. de temperatuur in de woonkamer ligt een stukje hoger als in de kelder en daardoor krijg je een verschil in de houdbaarheid van witte wijn.

wijn bewaren

Een geopende fles witte wijn bewaren

Een fles witte wijn geopend bij een feestje maar hebben de feestgangers de fles niet helemaal leeg gedronken? Dat is niet erg en ook geen enkel probleem. Je kunt namelijk overgebleven witte wijn gewoon in de koelkast zetten en zo nog een paar dagen bewaren. Het is daarbij wel van belang dat je dat je met een aantal zaken goed rekening houdt Ook hierbij speelt de kwaliteit van de druiven en het verwerkingsproces daarvan een zeer belangrijke rol. Dit heeft een hele sterke invloed op de houdbaarheid van de wijn. Een geopende fles witte wijn is zo ongeveer nog twee of drie dagen houdbaar. Het is wel noodzakelijk dat je de fles wijn goed koel houdt en dat je de dop goed dicht draait of de kurk er goed terug instopt. Uiteraard moet je niet vergeten om de geopende fles witte wijn goed te bekijken eraan te ruiken en er wellicht een beetje van te proven.Op die manier kom je er snel achter of de witte wijn nog goed is. Voordat je een lekker glaasje wijn in wil gaan schenken.

Witte wijn bewaar je het liefst op een wat koelere plek

Je kunt witte wijn voor je deze gaat drinken rustig bewaren in de woonkamer, maar het is beter voor de houdbaarheid om de fles op een koelere plek te bewaren. De koelkast of bijvoorbeeld een kelder zijn daar uitermate geschikt voor.

DELEN
Vorig artikelChecklist van plezier bedrijfsuitje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here