Home Blog

Hoe lang kan ik witte wijn bewaren?

0

Witte wijn bewaren

Alles heeft een bepaalde houdbaarheid. In sommige gevallen kun je zelf ook iets doen om er voor te zorgen dat een product (zoals bijvoorbeeld koffie) langer goed blijft. Koffie kun je bijvoorbeeld heel goed invriezen de smaak en het aroma van de koffie blijven goed bewaard. Witte wijn kun je goed bewaren maar er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden en die de houdbaarheid van de witte wijn kunnen beïnvloeden.

Ga je een fles witte wijn kopen? Kijk dan naar eerst even naar de datum waarop de wijn gebotteld is

Over het algemeen genomen kun je een dichte fles witte wijn zo 1-2 jaar na het bottelen bewaren of drinken. Maar dit is wel afhankelijk van een paar belangrijke zaken die hier zekere invloed op kunnen hebben. De kwaliteit van de druiven bijvoorbeeld maar ook de plek war je de fles wijn neerzet of legt. Leg je de fles in een mooi wijnrek in woonkamer of bewaar je de fles in een koelere ruimte zoals de kelder.Dit zijn zaken die de houdbaarheid kunnen beïnvloeden. de temperatuur in de woonkamer ligt een stukje hoger als in de kelder en daardoor krijg je een verschil in de houdbaarheid van witte wijn.

wijn bewaren

Een geopende fles witte wijn bewaren

Een fles witte wijn geopend bij een feestje maar hebben de feestgangers de fles niet helemaal leeg gedronken? Dat is niet erg en ook geen enkel probleem. Je kunt namelijk overgebleven witte wijn gewoon in de koelkast zetten en zo nog een paar dagen bewaren. Het is daarbij wel van belang dat je dat je met een aantal zaken goed rekening houdt Ook hierbij speelt de kwaliteit van de druiven en het verwerkingsproces daarvan een zeer belangrijke rol. Dit heeft een hele sterke invloed op de houdbaarheid van de wijn. Een geopende fles witte wijn is zo ongeveer nog twee of drie dagen houdbaar. Het is wel noodzakelijk dat je de fles wijn goed koel houdt en dat je de dop goed dicht draait of de kurk er goed terug instopt. Uiteraard moet je niet vergeten om de geopende fles witte wijn goed te bekijken eraan te ruiken en er wellicht een beetje van te proven.Op die manier kom je er snel achter of de witte wijn nog goed is. Voordat je een lekker glaasje wijn in wil gaan schenken.

Witte wijn bewaar je het liefst op een wat koelere plek

Je kunt witte wijn voor je deze gaat drinken rustig bewaren in de woonkamer, maar het is beter voor de houdbaarheid om de fles op een koelere plek te bewaren. De koelkast of bijvoorbeeld een kelder zijn daar uitermate geschikt voor.

Checklist van plezier bedrijfsuitje

0
bedrijf uitje

Het dagelijkse dagelijkse werk kan erg stressvol zijn, en de meeste werknemers verliezen de interesse om te werken, omdat ze van mening zijn dat hun werk vervelend is. De meeste werknemers zijn aan hun werk gelijmd en openen niet voor leuke activiteiten. Wanneer een bedrijfsuitje geregeld wordt, worden veel teams sterker, en werknemers leren elkaar beter kennen, omdat ze op een andere locatie zijn.

bedrijf uitje

Hieronder vindt u een aantal leuke ideeën voor het uitstapje:

  • Vrijwilligerswerk.
  • Kart racing.
  • Toeristen sport.
  • Resorts.
  • Laser tag.

vrijwilligerswerk:

Het is altijd goed om vrijwilligers te helpen en anderen te helpen die nodig zijn. Als u een teamuitje plannen, dan kunt u het ook als een bruikbare dienst doen. Het team zal iemand helpen, en tegelijkertijd ontwikkelen ze een band van liefde. Studies hebben aangetoond dat door het doen van liefdadigheidswerk het moraal van mensen beter wordt en uw bedrijf niet eens veel voor de uitstap heeft uitgegeven. Uw team bouwt vertrouwen en voelt gelijk over hen wanneer ze zo’n vrijwilligerswerk doen.

Kart Racing:

Een erg leuk bedrijfsuitje in Brabant is Go kart racing het is een uitstekende optie als je een team hebt die het goed kan vinden met elkaar. Kartracing is een bijnierpomp evenement, en de teamleden krijgen elkaar op een andere manier interactie met elkaar.

Toeristen sport:

Het bedrijf kan een kleine reis naar de dichtstbijzijnde toeristische plek regelen, en u kunt uitgaan als een team en verken diverse dingen die er zijn. De plaats kan zelfs in onze stad zijn, en het is altijd leuk om toeristen in uw stad te zijn. Het team kan ook weten over verschillende dingen in de plaats, en het is ook een geweldige manier om uw medewerkers met elkaar te verbinden.

Resorts:

Als er een resort in de buurt van uw werkgebied is, dan kan het bedrijf zijn team naar een vakantieoord nemen. Het is een uitstekende plek om stress te verlichten, en u kunt een aantal spellen organiseren die het team kan spelen. Door deze spellen kunnen de mensen een gemeenschap bouwen en veel van andere medewerkers leren. Het milieu in een resort is rustig en het is een geweldige tijd om door te brengen bij de teamleden.

Laser tag:

Laser tag is een andere uitstap die je adrenaline pompt. Uw team leert hoe alert en verbonden zijn met elkaar. Het team krijgt hun logische vaardigheid en oefent strategisch in een groep.

Een marathon of een teamwandel uitvoeren:

Moedig je team aan om een ​​marathon te runnen of ga een wandeling door, want het is essentieel dat ze hun lichamelijke gezondheid verzorgen. Het grootste deel van het werk vereist dat we de hele dag voor de computer zitten, en we krijgen geen tijd om rond te gaan. Dus als je hele team klaar bent voor de uitdaging, dan kunnen ze voor een kleine weg lopen of rennen en zelfs bewustwording voor de mensen verspreiden. Uitstapjes zoals dit zullen ook de overige afdelingen op het werk inspireren.

Do’s en don’ts van bedrijfsuitjes

0
bedrijfsuitjes

De welvaart van een bedrijfsevenement hangt niet alleen af ​​van luidsprekers, gasten of een aantrekkelijke locatie. Het hangt ook af van de manier waarop de gasten worden behandeld. Het succes van een zakenreis hangt af van de ervaring van de medewerker, of het een goede of slechte ervaring is. Hier is een lijst van do’s en don’ts van een corporate uitje.

bedrijfsuitjes

Do’s:

Begin vroege plannen:

Vroege planning is de sleutel om de handige data, locaties en entertainment voor een zakenreis te krijgen. Locaties zijn geboekt, en gegevens zijn mogelijk niet nuttig voor de medewerkers. Vroege planning elimineert deze problemen.

Maak checklists aan:

Zorg ervoor dat u bij een teamreis bent georganiseerd en iedereen op dezelfde pagina houdt

Wees punctueel:

Maak 30 minuten aan het begin en maak minstens een uur aan het verblijf.

Socialiseren:

Meng en praat met anderen buiten uw bedrijf en werkteam. Dit is een geweldige tijd om uw sociale netwerk uit te breiden.

Vind manieren om sociale media te gebruiken:

Maak een Facebook-pagina voor geplande reizen en geef updates op aankomende reizen en evenementen. Maak een gebeurtenis hashtag. Het helpt de medewerkers om samen te werken en informatie te delen.

Cadeaus omvatten:

Als uw budget het toelaat om te geven, vermijd gebruikloze goedkope items. Kies geschenken die gerelateerd zijn aan uw vakgebied.

 

Don’ts:

Sla de locatie tour niet over:

De locatie tour geeft u de duidelijkheid over de locatie van het uitje en evenementen en programma’s voor de dag. Plaats geen locatie zonder de site te zien.

Plan niet alleen:

Plan niet de hele reis alleen. Maak een planning en ga met je team samen om de reis te plannen.

Boek niet elke jaar dezelfde locatie:

Het boeken van dezelfde locatie per jaar voor teamreizen kan saai zijn voor de medewerkers. Kies verschillende en spannende locaties

Onderschat het belang van entertainment niet onderschat:

Het bedrijfsfeest is over het algemeen het hoogtepunt van elk evenement. Voor medewerkers een kans om wat plezier te hebben, kunt u een kans krijgen om het moreel te vergroten door een leuke kans te bieden.

Niet dezelfde gebeurtenis hosten:

Denk creatief en probeer iets anders en spannend. Deze creatieve ideeën kunnen helpen om sterker koppelingen tussen teamleden te bouwen

Wees in uw grenzen:

Drink niet te veel. U mag maximaal twee alcoholische dranken hebben. Hoewel het een sociaal evenement is, is het nog steeds een werkgerelateerd evenement, en je moet je professionaliteit behouden.

FRIDAY FINDS

0

Met koorts, een hoofd vol snot en siep oogjes is het niet heel prettig voorbereiden voor een presentatie. Maar gelukkig heb ik enorm fijne docenten die me zonder gedoe gewoon door laten gaan, op naar het volgende kwartaal van mijn project waar we meer zullen ingaan op de gevels en het interieur. We zijn bezig met het ontwerpen van een obesitas kliniek, iets wat in Nederland nog vrij onbekend is, en dus een heel interessante opdracht. Het is in het huidige ziekenhuisklimaat nogal onderschat hoezeer een ruimte invloed kan hebben op het welzijn en beter worden van een patiënt  Hier nog een paar leuke dingetjes die ik tijdens het snotteren tegen kwam.. fijn weekend!

I’ve been fighting some virus the past few days, making preparing for a mid-term presentation not a very pleasant activity. Luckily I’ve got some of the best teachers in the world and passed the presentation without trouble. Onto the next quater of the design, focusing on facades and the interior – Some links I’ve found while browsing around..

AUKA // INTSIGHT

0

Als minor van mijn bachelor oplelding heb ik Retail Design gedaan, iets wat voor mij een prachtige wereld van succesvolle brands en winkelinterieurs opende. Het is een van de weinige architectonische werelden waar ik mezelf later heel graag in zie werken. Elke keer op een andere manier je creativiteit op een verrassend combineren met commerciële disciplines – waar zeer verschillende ontwerp aspecten bij komen kijken. Van interieur tot verpakking, van verlichting tot constructie. Iets wat bij deze winkel, Auka, ontworpen door INTSIGHT, heel goed is gedaan. De zachte en vrouwelijke kanten van het kledingmerk komen mooi tot hun recht in de verlichting. Door de kleding in kleurblokken te hangen is er eigenlijk geen andere kleurinvulling nodig. Accenten zijn de juwelen en andere accessoires. En wat een vloer!

ETSY FAVORITES // APRIL

0

Last weekend and up until yesterday I had the tiny dream (actually it became a lot bigger than I wanted it to be) of taking over the apartment of one of my friends which is in the same building, about double the size yet the same rent as I’m paying for my own apartment right now. I put up a little fight at the housing cooperation but it yielded into nothing but dissappointment. This bureaucracy of today’s institutions drive me insane sometimes.

In my mind I had already decorated the place from frontdoor to bathroom in a style I’ve become a great fan of lately. It’s a mixed mid-century, quirky, american, ethnic and aztec kind of direction. It includes objects because of their story, not their hype-value. Nevertheless, design classics are included, but with their original darker, teak colors. Now this style combined with a home flooded with light would be picture perfect. Here are some Etsy Favorites for April I wouldn’t mind adding to my home.

LOCAL TREASURES // FEMKEIDO

0

Met het weer wat voorzichtig beter wordt vond ik het een mooi moment om Delft beter te leren kennen. Ik ken wel leuke plekken, maar nog niet de állerleukste. En dat is precies waar ik naar opzoek ga in de komende serie, local treasures!

Om te beginnen met de nét geopende winkel Femkeido. Ik ben wel eens langs Femke haar blog gekomen maar legde de link pas toen ik afgelopen weekend een flyer aangeboden kreeg van een nieuwe interieurwinkel in Delft. Enthousiast kon ik bijna niet wachten en ben maandag meteen gaan kijken. En wat mooi! Klein maar fijn, met goed geselecteerde merken en bijbehorende producten. De winkel heeft een online zusje waar je vrijwel alle producten ook kunt bestellen. De winkel is opgezet door Femke, als interieurstyliste, en Merel, als grafisch ontwerper. Door hun krachten te bundelen bedachten ze samen het concept voor de Femkeido Shop. Achter in de winkel is ook meteen het kantoor van Femkeido Interior Design waar je terecht kunt voor interieur advies. Op de vloer ligt het geweldige kleed Nienke van Zuiver en de Terra lamp, ook van Zuiver, is een van mijn favorieten!

DIY // TERRARIUM

0

Mijn vriendje is onlangs verhuisd naar een nieuwe kamer en we hebben de laatste paar weken de ruimte bijgewerkt met wat leuke projecten. We zijn momenteel opgericht met een vintage 1960s bank (check instragram voor updates!) En dit terrarium heeft ook zijn weg in zijn kamer gevonden. Toen ik hem een ​​foto van een van Score + Solder een keer geleden had, maakte hij van hun terrariums – en zojuist een lascursus afgerond – wilde hij er één van maken. We zetten uit voor materialen die moeilijk te vinden zijn, aangezien het lassen gewoonlijk niet op zulke dunne metaalstukken gedaan wordt, maar uiteindelijk een paar vierkante buizen van 14 mm x 14 mm kopen. Deze werden in de helft gesneden en door lassen en polijsten samengevoegd. Mijn schoonzinnige hebben de beste werkruimte, want mijn schoonvader is een meubelmaker, dus we hadden alle mogelijke instrumenten beschikbaar voor ons. Als u geen toegang heeft tot een ruimte zoals dit, overweeg dan het kopen van een! Het was niet een makkelijk project en er zijn er geweldige mensen die er zijn.

Als u meer details wilt ontvangen over het proces (gebruikte hoeken, lengte, lassen / polijsten, glasdikte, lijm) stuur me gewoon een bericht via info@speculaasblog.nl

Het perfecte uitje

0
a

Belangrijk is het om je werknemers tevreden te houden. Door dan ook regelmatig leuke uitjes te organiseren voor het hele bedrijf/ het hele team/ of de hele afdeling weet je zeker dat de werknemers dit zullen waarderen. Wel is er een erg grote keus uit verschillende soorten uitjes en kan het lastig zijn om 1 specifiek uitje te kiezen. In dit stukje gaan we in op een wijnreis.

Een wijnreis als bedrijfsuitje

Wanneer je echt een uniek uitje wilt hebben is het maken van een reis altijd een goede optie. Je bent dan even lekker weg met het hele team in een ander land. Zo’n uitje kun je dan bijvoorbeeld inplannen in een vakantie. Als eerste wijn reis kun je ervoor kiezen om naar Bourgogne te gaan. Deze Franse wijnreis neemt je dan ook mee naar de beste wijnen ter wereld. Zo bezoek je tijdens deze wijn reis verschillende soorten wijn huizen waarbij je de beste en lekkerste soorten wijnen kunt proeven. Hierbij krijg je altijd een prive proeverij met jouw team en hoef je dus niet met anderen onbekenden deze proeverij te doen. Naast deze wijn proeverij ga je nog veel meer andere excursies doen. Zo krijg je bijvoorbeeld een workshop over hoe je bepaalde soorten wijnen beter kunt herkennen en ook word er tijdens deze workshop uitgelegd over de oorsprong van verschillende soorten wijnen. Verder ga je nog een bezoek brengen aan het beroemde Hospice De Beaune en natuurlijk mag een museum bezoek ook niet ontbreken tijdens deze reis. Een wijnreis kan ook een origineel uitje voor 2 personen zijn. Dus je hoeft niet persee met je collega’s op stap te gaan! Vaak is dit samen met een partner een super romantisch uitje!

 

 Meer informatie over deze wijn reis

Tijdens zo een wijn reis krijg je een docent aangewezen. Deze neemt je onder zijn hoede en kan over elke plek veel vertellen. Zo kan deze docent je vertellen over de achtergronden, de verschillende soorten wijnen en ook kan je het programma met hem bespreken. Tijdens een wijn reis heb je elke dag wel een leuk uitje wat op het programma staat. De rest van de dag heb je vrijheid om te doen wat je maar wilt. Zo kun je alsnog met je team in de avond uit gaan, en ook kun je verschillende activiteiten ondernemen. Tijdens elke wijn reis zijn er van te voren al een aantal evenementen ingepland in het programma. Wanneer jij een paar plekken ook nog erbij wilt hebben, of juist een paar plekken niet wilt bezoeken kun je dit natuurlijk aangeven. Het is dan ook mogelijk om een programma helemaal op maat te laten maken voor jouw team. Wanneer je het niet zo veel uit maakt, dan kun je het beste kiezen voor het uitgekozen programma. Zo is er elk dag een Franse lunch inbegrepen bij deze wijn reis en ook is er vaak een picknicklunch in de wijngaard gepland. In de avond kunnen jullie op het verblijf wat eten of ervoor kiezen om ergens uit eten te gaan. Doordat je in een prachtige streek in Frankrijk zit kun je hier veel mooie en goede restaurants te vinden. Tijdens een wijn reis word ook de basis van elke wijn uitgelegd. Zo leer je bijvoorbeeld hoe het er aan toe gaat in een wijn gaard. Denk maar met het bewerken van de grond, de oogst de ziektes en ook leer je wat de invloed van het klimaat is. Verder leer je ook over hoe je wijn moet maken en welke verschillende druiven rassen er zijn. Wanneer je na afloop van deze cursus dan weer naar Nederland gaat weet je veel meer over verschillende soorten wijnen. Je weet dan ook hoe deze zijn gemaakt en hoe deze wijn bessen worden geplukt. Ook word er tijdens de wijnspijs reis vaak een proeverij georganiseerd waarbij je de beste soorten wijnen kunt proberen. Na afloop van de week weet jij dan ook beter welke wijn nou jouw favoriet is, en ook weet je dan hoe deze is gemaakt. Leuk voor jezelf en leuk om aan anderen te vertellen.

Reizen / Portugese tegeltjes

0
a
Als er iets is waar je niet omheen kunt in Portugal dan zijn het wel tegeltjes. De Moren bedachten ruim tien eeuwen geleden al hoe zij een stevige maar niet te dikke tegel konden maken van cement en water. Toen de Moren in 711 begonnen met het veroveren van Zuid-Europa waren ze al snel heersers in Spanje en de zuidelijke delen van Portugal waardoor de Europeanen ook kennis konden maken met de prachtig gedecoreerde tegels. De patronen bestaan veelal uit islamitische vormen en kleuren die, verspreid over een hele gevel, een overweldigende kracht halen uit het simpelweg ‘herhalen’ van zichzelf. Toen de Moren in 1492 werden verdreven uit Zuid-Europa verdwenen veel aspecten van hun cultuur, waaronder de tegeltjes. Pas toen archeologen in de 19de eeuw ontdekten hoe rijkelijk versierd alles een paar eeuwen geleden was werd het gebruik van tegels weer populair. En dit keer om nooit weer te verdwijnen. De welgestelde bovenlaag van de inwoners van steden als Porto en Lissabon zette het ene na het andere statige pand neer, volledig bedekt met decoratieve tegeltjes.
Ik geniet altijd heel erg van georganiseerde drukte, iets wat deze tegeltjes bij uitstek zijn. Ze zijn een welkome herinnering aan het eens wereldveroverende Portugal in de huidige grijze crisis-jaren. In Porto vooral werden we eigenlijk een beetje verrast door de slechte staat van, tja, de stad in zijn geheel eigenlijk. Blok na blok van de prachtigste panden staan leeg, ramen kapot, grijs gestreept van het vuil en de eerste verdieping gestript van tegeltjes – gestolen. Achter de dikke lagen smog zie ik wel verstopte maar prachtige daklijsten en romantische ramen, smachtend naar een beetje liefde en aandacht. Tegelijkertijd geeft het de steden zo’n enorm sterk karakter – overal zijn jonge creatieve ondernemers, geïnspireerd door hun rijke geschiedenis, bezig met het openen van art galeries, eet tentjes, of eigen ontwerpstudio’s (check bijvoorbeeld voor ontzettend mooie moderne tegeltjes de ontwerpen van HANDceramics!). Hierdoor wordt de stad een fijne mengelmoes van een rijke geschiedenis, de zorgen en problemen van vandaag en een hoopvolle en creatieve kijk op de toekomst.